У Радивилові директорам шкіл і садків пропонують навчати своїх робітників

Роботодавці Радивилівщини зацікавлені у навчанні своїх робітників. Це підтвердила зустріч представника Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості – старшого майстра Майї Сульжик із керівниками шкільних та дошкільних закладів Радивилівщини. На базі Радивилівської районної філії Рівненського обласного центру зайнятості відбулася конструктивна розмова із представниками 16 закладів району щодо перспектив професійного навчання, унікальної можливості офіційного підтвердження професійних навичок кухарів-самоучок та підвищення кваліфікації працівників закладів.  Директор філії Ярослав Довгаль ознайомив присутніх із форматом заходу та подякував за активність роботодавців.

Секретар кваліфікаційної комісії з оцінювання неформального навчання кухарів Майя Степанівна презентувала освітні послуги одного з найпотужніших навчальних закладів України – РЦПТО ДСЗ, який сьогодні пропонує 58 ліцензованих робітничих професій та професійне навчання за майже 200 напрямами на курсах цільового призначення.

Ще у 2016 році Рівненський центр ПТО ДСЗ було обрано як заклад, що має право оцінювати результати неформального навчання громадян за професією «Кухар». Цією послугою вже скористалися  85 претендентів із різних областей та отримали офіційне підтвердження своєї професійності – свідоцтво державного зразка. До послуг кухарів – сучасна навчальна кухня, на якій вони демонструють свої вміння – готують кваліфікаційні вироби відповідно до технологічної карти. Офіційно підтверджена кваліфікація - саме така вимога висунута сьогодні щодо роботи кухарів у державних дитячих закладах. Керівники радивилівських шкіл і садків оцінили пропозиції  та можливості навчального закладу служби зайнятості та вже виразили готовність співпрацювати. Окрім неформального навчання, присутніх директорів зацікавила професійна підготовка за професією «Кухар» та підвищення кваліфікації  бухгалтерів.

 

Читайте також