У «Рівнегазі» пояснили, чому чотири ОСББ не мають номінації на газ

ОСББ «Європейський дім», ГО «Кант»,  ОСББ «Мій дім» та ОСГ «Полковника Тютюнника-2А» досі не мають номінацій на розподіл природнього газу. Саме тому ПАТ «Рівнегаз» немає юридичних підстав розподіляти їм газ. Затвердити відповідні номінації на грудень повинна дочірня компанія «Нафтогаз України» - АТ «Укртрансгаз», втім, так цього й не зробила.  Номінація – ліміт газу, означає те, що постачальник забезпечить протягом місяця споживачу газ у певній кількості. Для того, аби отримати номінацію, споживач повинен виконати перед постачальником ряд умов: провести своєчасну оплату в тому обсязі, який передбачений договором і станом на 25 число місяця, який передує місяцю постачання газу, номінацію постачальник оголосить. Комерційний директор ПАТ «Рівнегаз» Віктор Осницький пояснив,  номінації на споживання газу повинні виділятися щодоби, але наразі цього немає:

 «1 грудня цього року всі суб’єкти споживання природного газу повинні були перейти перейти на добове балансування за допомогою платформи, розробленої «Укртрансгазом», а номінації повинні виділятися кожної доби. Підтвердження цих номінацій розміщуватиметься на інформаційній платформі, але через неготовність, вже втретє відтерміновується його впровадження. В ручному режимі «Укртрансгаз» вчасно не підтвердив номінації усім споживачам. Впровадження добового балансування перенесли до 1 березня».

Якщо вищезазначені ОСББ не виконають потрібні умови оплати, то змінюються й умови постачання.

 «Я думаю, що саме через можливі борги ці установи не мають номінацій, тому що основна вимога, яка прописана в Положенні про покладання спеціальних обов’язків - мінімальний граничний стан розрахунків споживача, при якому постачальник виділяє ліміт і заводить номінацію. Постачальник виконує свої умови тільки після того, як споживач досягне мінімального граничного проценту розрахунку.

Нині усі ОСББ повідомили про ці проблеми. У «Рівнегазі» сподіваються, що вони вирішать питання із номінаціями якнайшвидше. 

 

Читайте також