У рівненський «Електронік» знову приїхали діти: як проходить оздоровчий сезон (ФОТО)

Вже понад 30 років дитячий санаторно-оздоровчий комплекс «Електронік» приймає відпочивальників. Заклад «сховався» у лісах Рівненського району, що дає можливість малечі відпочити від міського шуму на свіжому повітрі.

У «Електроніку» особливий акцент під час оздоровлення роблять на покращенні зору дітей. Тут проводять діагностику та комплексне лікування хвороб зору у дітей з такими проблемами, як катаракта, косоокість, короткозорість, глаукома, послаблення акомодації, дистрофія рогівки, кон'юктивіт.

«Електронік» - комунальний заклад Рівного. Днями санаторно-оздоровчий комплекс відвідав секретар міськради Віктор Шакирзян. Він познайомився із новим керівником санаторію Олегом Хижняком. Разом управлінці оглянули заклад, обговорили проблеми та можливі шляхи їх вирішення. Також в ході зустрічі окреслили перспективи розвитку «Електроніка».

«Санаторій збудовано у 80-х роках і дуже радує те, що сьогодні він користується попитом. Чудово, що коронавірус відступив і є можливість приймати діток. Нині другий заїзд і він практично заповнений. Радує те, що тут діти не лише з Рівного, але й зі всієї України їдуть, хочуть відпочивати і отримати лікування. Що стосується приміщень, то вони потребують ремонту, будемо намагатись донести це нашим депутатам і допомогти закладу. Ми будемо робити все для того, аби вдосконалювати санаторій - закуповувати більш сучасне лікувальне та кухонне обладнання ремонти тощо. Потрібно докласти максимум зусиль, аби діти і надалі отримували тут якісну реабілітацію», - поділився враженнями секретар Рівнеради Віктор Шакирзян.

Вартість путівки для оздоровлення у «Електроніку» доволі консервативна – 6 тисяч гривень за 14 днів.

«Якщо інші санаторії беруть сьогодні по 15 тисяч за путівку, то в Електроніку – 6. Однак, у їх просто розваги, а в нас ще й лікування. В радіусі 300-400 нічого подібного ні по формі власності, ні по лікувальних заходах – немає. «Електронік» сьогодні єдиний, хто має медичну базу і надає спеціалізовану меддопомогу, тут і профілактики проходять. У нас є тренажерні зали, ще плануємо створити умови для проходження водних процедур. Маємо соляну кімнату, яка не конкурує ні з ким», - розповів директор санаторію Олег Хижняк.

Заклад може приймати одночасно 360 дітей. Наразі він заповнений майже повністю. Рівнянин Тарас відпочиває у санаторії декілька днів, але вже вражений атмосферою.

«Я вперше в «Електроніку». Я лише декілька днів тут, але ця атмосфера, ця природа, колектив - це все захоплює. Також тут є певні процедури цікаві, як ароматерапія чи кисневі пінки, які дуже круті. Також тут смачно готують. Цікаво, що є різні гуртки: можна піти зробити з піску якусь картину чи розмалювати гіпсову фігурку. З легкістю можна знайти заняття на будь-який смак. Тут є стадіон, де можна пограти в активні ігри. Весь колектив табору – це щось неймовірне».

За словами директора санаторію Олега Хижняка – нині є ряд нагальних проблем, таких як заміна кухонного та медичного обладнання, ремонт дахів та проведення внутрішніх ремонтів приміщень.

«На сьогоднішній день потрібно в першу чергу замінити кухонне обладнання, відремонтувати дахи і повністю зробити ремонт у приміщеннях, де відпочивають діти. Тут мається на увазі заміна вікон, внутрішні ремонти кімнат тощо. Ми зараз обстежили всі приміщення. Задача поставлена – осучаснити його. Окрім того, плануємо облаштувати умови для того, аби санаторій міг функціонувати не тільки в літній період, але й в зимовий. Все для того, аби упродовж усього року була змога приймати відпочивальників. Що цікаво, у «Електроніка» є перспектива приймати не лише дітей, але й дорослих».

Минулоріч через карантинні обмеження санаторій не працював. Лише місяць тому діти врешті повернулись у його стіни. Наразі тут тричі в день проводять скринінг, слідкуючи за станом здоров’я кожного відпочивальника, а санітарні умови в «Електроніку» постійно моніторять контролюючі органи.

 

Читайте також