У Рівненській громаді створять центр безпеки

Сьогодні, 28 вересня, у сесійній залі Рівненської міської ради відбувся День депутата. Одним із питань стало створення у Рівненській територіальній громаді сучасних центрів безпеки.

Ініціатор безпекового проекту Віктор Шакирзян зауважив, що це питання має для міста найвищий пріоритет, адже йдеться про те, наскільки швидко екстрені служби зможуть прийти на допомогу людям. Отже вкрай необхідно заручитися підтримкою всіх депутатів Рівнеради.

Зі слів секретаря Рівненської міської ради першим пілотним проєктом може стати спорудження центру безпеки у Квасилові, адже там ситуація найбільш критична і щодо доїзду пожежників і щодо роботи працівників поліції. Крім того, У Квасилові функціонує один з найбільших платників податків - меблеве підприємство «Морган Фенічі», для якого присутність поряд екстрених служб теж надзвичайно бажане.

У свою чергу заступник начальника ГУНП Руслан Стрельбіцький підтвердив нагальність створення такого центру, через високий показник вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень у Квасилові.

Керівник Рівненського районного управління ДСНС Сергій Демедюк зазначив, що рятувальники вже мають позитивний досвід реалізації таких проектів у інших громадах, тож ДСНС однозначно виступає за впровадження такої практики і у Рівному.

Читайте також