У Рівненській міській лікарні інфекційне відділення майже заповнене

У Рівненській області на сьогодні у опорних медзакладах першої хвилі, які борються з COVID-19, на стаціонарі лікуються 203 людини. 

Про це повідомив начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник. 

"З них 56 знаходяться у тяжкому стані. 18 пацієнтів знаходяться у відділенні інтенсивної терапії. Три апарати підключені до апарату штучної вентиляції легень. Три пацієнти за минулу добу померли. Загалом за період карантин проліковано 1838 пацієнтів стаціонарно у лікувально-профілактичних закладах. Щодо завантаженості ліжкового фонду – на сьогодні 29% зайнятість перепрофільованих ліжок, 72% - зайнятість інфекційних ліжок, 45% зайнятість ліжок інтенсивної терапії", - розповів начальник управління.

Зокрема, пан Вівсянник уточнив дані щодо завантаженості центральної міської лікарні у Рівному.

"Що стосується центральної міської лікарні – у перепрофільованих ліжках зайнято 46%, 90% інфекційних ліжок, 50% ліжок інтенсивної терапії", - зазначив чиновник.

За його словами, плановий прийом у медзакладах Рівного проводиться.

"Зважаючи на те, що сьогодні місто перебуває у жовтій зоні, у центральній міській лікарні дозволено вести плановий прийом пацієнтів. Також дозволено надавати амбулаторно-поліклінічну допомогу у поліклінічних відділеннях та центрах первинної медико-санітарної допомоги. Тобто, вузькі спеціалісти ведуть прийом згідно направлення сімейного лікаря та при наявності негативного тесту на COVID-19", - додав Олег Вівсянник.

Читайте також