У Рівненській міськраді прокоментували мітинг підприємців (ФОТО)

У Рівному під міською радою організували мітинг представники малого бізнесу. Люди протестують проти заборони торгівлі на вулиці Шевченка у центрі.

Нагадаємо, міська влада планує очистити вулицю Шевченка для проїзду автомобілів та заборонити торгівлю на цій території. Відкрити проїзд для транспорту планують також на двох прилеглих вулицях. 

Під час комісії ТЕБ і НС профільні комісії, зокрема, держпродспоживслужба, санстанція та пожежники, одноголосно виступили проти торгівлі на ринку.

Під час прес-конференції міський голова Рівного Володимир Хомко повідомив, що планується створення соціологічного опитування стосовно дозволу торгівлі на вулиці Шевченка. Якщо люди виступлять за торгівлю, що влада відступить.

«Більше 800 пустих місць по 5 гривень за місце на 9 ринках Рівного. Епідеміологи говорять, що як тільки ми там дозволимо торгувати – ми не втримаємо ситуацію в місті», - прокоментував Хомко.

Підприємці стверджують, що у них оренда території, де вони торгують, 1 лютого 2021 року.

Однак, у міській раді стверджують, що документів на оренду у підприємців нема. Там була організована ярмарка. Під час карантину торгівлю заборонять, однак торговців не вигянятимуть з місць до лютого 2021 року.

Разом з тим, у міськраді заважили, що торгівлю можуть припинити у будь-який момент рішенням виконкому, якщо вулицю відкриватимуть для проїзду машин.

Під час прес-конференції у міській раді повідомили, що вулицю планують розгородити найближчим часом. Крім того, відкриють для транспорту і інші ділянки: один проїзд буде з боку торгово-промислової палати, другий проїзд зроблять біля «Бочки», третій проїзд по Шевченка у обидва боки.

Відомо, що парковки за драмтеатром біля магазину «Ельдорадо» не буде, адже великий підземний паркінг побудували у новому будинку, також планується парковка на вулиці Мазепи.

Мітингарі з рішенням міської влади не згідні. 

Одна із мітингувальниць зазначила, що на тій території є школа та житловий будинок. Вона зазначила, що люди з тих будинків також проти активного транспортного руху на тій ділянці.

«Я була на Ювілейному – нема, на Дозорцевої – нема, на Андріївському – нема, на Дикому – нема. Де є 800 місць на ринках?" - звертається до міської влади учасниця протесту. 

Читайте також