У Рівненській міськраді розбиралися, чому пів міста минулого тижня опинилося без світла

Сьогодні за дорученням міського голови Рівного Володимира Хомка у Рівному відбулося оперативне засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста, де розбиралися з причинами масового вимкнення електрики у центрі Рівного 1 листопада.

Нагадамо, що 1 листопада в другій половині дня у Рівному відбулося масове відключення споживачів від електропостачання на території міста, що у свою чергу призвело до технологічних порушень в системі життєзабезпечення міста, а саме: аварійної зупинки 6 котелень у розпал опалювального сезону, зупинки електротранспорту, відключення світлофорів, електропостачання в лікарнях, пологових будинках тощо. 

Так, про ситуацію доповіли представники «Укренерго» та «Рівнеобленерго». Зокрема, начальник електротехнічного відділу компанії «Укренерго» Віктор Кушнір пояснив, що того дня відбулося спрацювання релейного захисту автоматичного трансформатора №1, який на сьогодні працює у штатному режимі. Що стало причиною аварійного відключення - наразі невідомо, це має встановити спеціальна комісія.

До того ж, повідомили, що наразі ведуться будівельно-монтажні роботи щодо введення в експлуатацію АТ №2, який знаходиться вже на місці монтажу та буде введений в експлуатацію до 30 грудня. Це, за словами фахівців, дасть можливість безперебійного електропостачання до об’єктів життєзабезпечення та соціальної сфери у місті Рівному.

Представники енергетичних компаній запевнили, що вжито суттєві заходи щодо мінімізації перерв у електропостачанні при можливих технологічних порушеннях та вжиті всі заходи щодо неповторення подібного випадку.

Крім того, запропоновано енергетичним компаніям надати до міськради графік проведення ремонтних робіт та гарантійний лист введення в експлуатацію автоматичного трансформатора №2.

 

Читайте також