У Рівненській обласній дитячій лікарні з`явився сучасний портативний УЗД-апарат

Рівненська обласна дитяча лікарня отримала від польський партнерів портативний УЗД-апарат. Нове сучасне діагностичне обладнання у медзакладі з’явилося завдяки проекту, який дитяча обласна лікарня реалізовує спільно з Воєводською спеціалізованою дитячою лікарнею в Ольштині (Польща) "Підвищуємо медичні стандарти – рятуємо дитячі життя!", повідомили в Рівненській обласній раді. 

Проект тривав упродовж жовтня-грудня 2019 року і відбувався у два етапи: під час першого фахівці РОДЛ стажувалися у своїх польських колег, за підсумками другого етапу польська сторона придбала портативний сучасний портативний УЗД-апарат вартістю 25 тис. євро.

Як розповів завідувач діагностичного відділення РОДЛ Юрій Антощук, цей апарат є найновішою розробкою фірми-виробника, який почали реалізовувати лише у грудні минулого року. Головна його перевага – це мобільність. Тепер не пацієнт ходитиме на обстеження, а апарат «приходитиме» до пацієнта, тож за допомогою такого обладнання фахівці зможуть проводити УЗД-обстеження в усіх відділеннях лікарні. 

Вручити нове обладнання до Рівного приїхали Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі та консул Республіки Польща в Луцьку Вєслав Мазур. Перед тим, як зустрітися з колективом лікарні, вони поспілкувалися з головою обласної ради Олександром Данильчуком, першим заступником голови облдержадміністрації Сергієм Подоліним, заступником голови ОДА Сергієм Гембергом та керівництвом медзакладу, щоби обговорити подальшу співпрацю між Рівненщиною та Польщею.

За словами головного лікаря Рівненської обласної дитячої лікарні, депутата обласної ради Віталія Бойка, медзаклад надалі поглиблюватиме співпрацю зі своїми польськими колегами. Так 9-13 березня хірурги з Ольштина приїдуть до Рівного, щоби провести низку операцій.

Зі свого боку, голова обласної ради Олександр Данильчук подякував польським партнерам та фахівцям обласної дитячої лікарні. «Співпраця нашого комунального підприємства та Воєводської лікарні – це якраз той гарний приклад, коли угоди, які ми як представники влади підписуємо, не залишаються планами на папері, а переростають у реальні досягнення та успіхи», - зауважив Олександр Данильчук.

Саме завдяки підписаній Угоді про різностороннє співробітництво між Рівненщиною та Вармінсько-Мазурським воєводством, наші медики мають можливість переймати досвід польських колег в рамках реалізації програми «Польська допомога».

  

Читайте також