У Рівненській області група злочинців полонила майже 150 людей, яких катували та змушували до рабської праці (ФОТО)

Сьогодні на Рівненщині СБУ затримала організатора та учасників угруповання, які викрадали людей. Злочнці катували в'язнів у так званих «центрах реабілітації».

Злочинна група ніби то займалась лікуванням різних форм залежності, а на ділі - викрадала та незаконно ув'язнювала громадян.

Під час спецоперації співробітники СБУ звільнили 145 в’язнів з так званих «центрів реабілітації» у Рівненській і Тернопільській областях.

Слідство з'ясувало, що до угурупування входили 24 особи з різних областей. Серед зловмисників - колишні засуджені за вчинення різних тяжких злочинів.

З 2019 року злочинці приймали «замовлення» на примусове лікування від родичів громадян, які страждають від наркотичної, алкогольної або іншої залежності. Своїх «пацієнтів» члени групи викрадали і поміщали до спеціальних приміщень, облаштованих у 6 орендованих будинках без належних умов.

Учасники групи забороняли потерпілим вільно пересуватися і змушували до рабської праці на будівництвах. До «порушників режиму» зловмисники застосовували фізичне насильство і катування.

Під час спецоперації співробітники СБУ затримали відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України організатора та активних учасників угруповання. Також правоохоронці провели майже 30 обшуків у помешканнях фігурантів і місцях незаконного утримання людей.

Наразі вже повідомлено про підозру 24 зловмисникам за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 127 (катування) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також