У Рівненській області заборонили розведення відкритого вогню у лісах та рекреаційних зонах

На Рівненщині готуються до сезону пожеж. Зокрема, за минулі вихідні на території області зафіксовано 20 випадків загорянь сухої трави та чагарників.

З огляду на те, що в області покращилась погода та люди все частіше виїжджають "на природу", заступник голови РОДА Ігор Тимошенко закликав мешканців області не нехтувати карантином та правилами поводження з вогнем:

"Погода гарна і чому б не поїхати на пікнік. Однак, 2021 рік, як і попередній, є особливим. Тому при виїзді на подібні заходи ми маємо дотримуватись двох речей - карантинних обмежень та правил протипожежної безпеки.

Пан Тимошенко зауважив, що Кабінет Міністрів України та обласна комісія задекларувала заборону проведення масових заходів.

"Але найголовніша загроза у теплу пору - це пожежна. Ми на обласному рівні прийняли рішення про заборону розведення відкритого вогню у рекреаційних зонах, лісових масивах. Така заборона не є унікальною, вона є практично щорічною. Дає можливість запобігти поширенню масштабних лісових пожеж", - додав чиновник.

 

Читайте також