У Рівненській області захворюваність на COVID-19 пішла на спад: коли чекати нового сплеску?

Нині у Рівненській області понад 2500 активних хворих на коронавірус. За минулу добу додалось 185 нових випадків і 181 людина – одужала. Ще один чоловік – помер.

У травні в регіоні спостерігається зменшення кількості захворювань на коронавірусну інфекцію, відповідно, смертності.

Однак, чергового сплеску можна чекати ближче до осені. Про це повідомив під час брифінгу заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

«Ми впродовж останнього року постійно готові до будь-якого розвитку епідемситуації. Осінь і весна у нас завжди є в зоні ризику. Якщо зараз є оптимістичні показники по коронавірусу, це справді так, то на осінь чергову хвиля епідемії ми маємо до неї бути готові - очікувати на такий розвиток подій  готувати наш персонал і людей до того, щоби беззаперечно дотримувались усіх карантинних заходів», - сказав Тимошенко.

Він додав, що ускладнення коронавірусна інфекція викликає переважно в людей похилого віку. Однак, останні декілька місяців спостерігають тенденцію складного перебігу коронавірусу у молодих людей.

До слова, нині в лікарнях Рівненської області перебуває 581 пацієнт із діагнозом COVID-19 та з підозрою на коронавірус перебуває у лікарнях першої хвилі Рівненщини, з яких 214 – у важкому стані, 54 – в реанімації, 9 хворих підключено до ШВЛ-апаратів.

Читайте також