У Рівненській області знову можуть зупинити громадський транспорт

Сьогодні на позачерговому засіданні обласної комісії ТЕБ і НС перевізникам і директорам ринків дали два дні – до п’ятниці, щоби налагодити у підпорядкованих сферах дотримання карантинних обмежень.

Так, пасажири та водії повинні дотримуватись маскового режиму, людей повинні перевозити лише на сидячих місцях, а в кожному транспортному засобі повинні були засоби дезінфекції.

Начальник обласного управління інфраструктури та промисловості ОДА Федір Мисюра розповів журналістам «Рівне Медіа», що попереднього разу такий крок болісно вплинув на бізнес перевізників. Тож закликав і пасажирів, і водїв, і тих же перевізників дотримуватись встановлених обмежень. 

«Дійсно, постановою Уряду вказано, що в тих регіонах, які перебувають у червоній зоні, обласними та місцевими комісіями ТЕБ і НС можуть прийнятись рішення щодо зупинки роботи громадського транспорту. Повна зупинка  громадського транспорту – за винятком спецперевезень це для довезення медиків і працівників критичної інфраструктури до місць роботи. Такі заходи вже вживались у 2020-му році і вони занадто болісно «пройшлись» по перевізниках. Тому дотримання всіх карантинних вимог і постановою, і комісією ТЕБ і НС буде запорукою, чи посилювати заходи, чи ні. Два вирішальних дні і в п’ятницю буде прийнято рішення, чи ми зупиняємо громадський транспорт чи ні. Я сподіваюсь, що всі свідомі і будуть дотримуватись карантинних заходів і зупиняти транспорт не доведеться».

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін зазначив, що це вже критичний крок і його спробують відтягнути.

«Ми розуміє, що це буде фактор негативний, але якщо буде рости захворюваність така, як зараз є, ми будемо вимушені це зробити. Притому ми не зробимо його на завтра, ми будемо максимально відтягувати і давати можливість працювати в області повноцінно в межах карантинної зони. Це вже критичні заходи. Коли ми побачимо, що система перевантажена, медики не справляються і росте ріст захворюваності. 76% ліжок у нас зайнято, ми додатково розгортаємо ще декілька медичних закладів», - сказав Сергій Подолін.

Головний санітарний лікар області Роман Сафонов зазначив, що ще декілька днів такого погіршення епідситуації і медична система - не витримає.

"Колись я порахував, що медична система витримає не більше 10 тисяч активних хворих. Вже маємо більше 9 тисяч. Тобто, ще 3-4 дні до тисячі хворих на день  - і ефективне надання медичної допомоги стане неможливим. Ліжок вистачить - в нас немає стільки медиків. Проктологи, гінекологи, логопеди не можуть надавати кваліфіковану медичну допомогу. Ще раз - 3-4 дні у такій самій динаміці і показники смертності зростуть у кілька разів", - наголосив головний санітарний лікар області.

Читайте також