У Рівненській ОДА прокоментували черги із охочих здати тест на COVID-19

Нещодавно у Рівному спостерігалась велика черга із охочих здати тест на коронавірус. Ми писали про це раніше.

У РОДА під час брифінгу головний санітарний лікар області Роман Сафонов прокоментував ситуацію із тестуваннями у обласному центрі.

За його словами, черги щодня збільшуються, адже настав період активної захворюваності на всі гострі респіраторна інфекції.

"Нажаль, тенденція покращуватись не буде за тими перспективами, які ми бачимо. Тому, щоб не збільшувались ці черги потрібно дотримуватись дистанції, носити маски та дезінфікувати руки та мити їх періодично. Якщо ми говоримо про рівень тестування на Рівненщині, то весь період пандемії наша область входить в топ п'ятірку областей, які забезпечують населення тестуванням на належному рівні. Мої слова не гріють душу тих людей, які останніми днями потребують швидкого тестування день в день. Зараз ми віддаємо результати на другий чи на третій день. Останні дні вже до 2 тисяч звенень до лабораторій", - зазначив пан Сафонов.

За інформацією чиновника, не проходить жодного дня, щоб лабораторний центр не вдосконалював операційні процедури та не збільшував потужності.

"Ми вже збільшили до 1200-1300 тестів в день. Наша мета - до 2 тисяч досліджень на день", - говорить санітарний лікар.

Про ситуацію із тестуваннями на коронавірус у області розповів також перший заступник голови РОДА Сергій Подолін.

"У нас сьогодні вранці відбувся селектор з прем'єр-міністром, на якому був присутній міністр охорони здоров'я Степанов та головний санітарний лікар Ляшко. Піднімалось питання тестування. Хочу проінформувати, що Рівненська область, як і інші області нашої держави, подала заявку на отримання додаткового обладнання по тестуванню в наші лабораторії. Тому сьогодні ми маємо дві потужні лабораторії, велику кількість тестувань, але працюємо над тим, щоб ще збільшити якість тестувань. Ми не хочемо бачити черг до закладів медицини", - повідомив чиновник.

Читайте також