У Рівненській ОДА прокоментували черги на зупинках громадського транспорту

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Сьогодні, 30 жовтня, під час брифінгу в. о. голови Рівненської ОДА Сергій Подолін прокоментував скарги мешканців Здолбунова, Квасилова та інших населених пунктів біля Рівного на черги на зупинках громадського транспорту. 

За словами чиновника, черги дійсно є і ця проблема стосується усіх напрямків, які знаходяться біля обласного центру. 

"Це пов’язано із забороною на кількість пасажирів, які знаходяться у громадському транспорті. Їх повинно бути стільки, скільки сидячих місць в маршрутках. Стоячі місця перевозити заборонено. Є штрафні санкції для перевізників – від 17 тисяч гривень штрафу. Водії відчувають відповідальність і дотримуються правил", - пояснив пан Подолін.

Посадовець зазначає, що така незручність виникає у час, коли люди їдуть на роботу або повертаються додому.

"Наразі у Рівненській області всі маршрутні таксі, які мають дозвіл і можливість – залучені до перевезень. У Здолбунові інтервал маршруток складає 8-10 хвилин. Ми розуміємо, що це системна проблема. Було бажання залучити додатковий транспорт, але на сьогодні, все що є на рейсах і заявлено для роботи власниками маршрутних таксі – працює. Залишається один варіант – в час пік збільшувати реверс транспорту. Ми ці питання пропрацюємо сьогодні з Управлінням транспорту і проведемо коригування графіків", - прокоментував Сергій Подолін.

Читайте також