У Рівненській ОДА розповіли про карантин на вихідних: що буде з порушниками

Сьогодні, 20 листопада, під час брифінгу перший заступник голови РОДА Сергій Подолін прокоментував ситуацію із "карантином вихідного дня" на Рівненщині.

Нагадаємо, міська влада прийняла рішення не притримуватись постанови Уряду про "карантин вихідного дня". Це зумовлено мітингами підприємців, які протестували проти складиних для бізнесу методів боротьби з COVID-19. Однак, рішення Уряду має пряму дію.

"Карантин вихідного дня був введений Урядом - це норма прямої дії. Комісія ТЕБ та НС місті Рівного прийняла рішення - я не скажу, що це рішення. Вони продискутували на цю тему. Рішення Уряду є прямої дії, тому карантин, який введений державою згідно постанови №1100 буде працювати і на цих вихідних. Наші служби, які відповідають за контроль виконання постанови Уряду, діють. Цим займається патрульна поліція та продслужба", - зазначив пан Подолін.

Чиновник звернувся до суб'єктів підприємницької діяльності та до відвідувачів тих місць, де є масове перебування людей.

"Всі ці речі пов'язані із здоров'ям. Засоби індивідуального захисту повинні бути збережені, адже діє система контролю і система штрафів", - нагадав Сергій Подолін.

До теми карантину вихідного дня долучився головний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафонов.

"Як епідеміолог скажу, що більш дієво було б ввести локдаун на три тижні. Це дозволило б значно пригальмувати розвиток епідемічного процесу. Але ми розуміємо, що є інші чинники, на які зважає Уряд - економічного та іншого характеру. Приймаються рішення ведучими експертами країни. Тому, хотілося б, щоб політична площина у прийнятті подібних рішень була на другому плані", - зазначив пан Сафонов.

Посадовець наголосив, що для того, щоб зрозуміти, чи буде ефект, потрібно виконувати вказівки.

"Це рішення не є українським ноу-хау. Воно широко застосовується в Європі і має свій ефект", - додав головний санітарний лікар.

З цього приводу у поліції зазначили:

 

Читайте також