У Рівненській ОДА шукали вирішення проблем РЕГІКу

У Рівненській ОДА відбулась робоча зустріч співзасновників Рівненського економіко-гуманітарного та інженерного коледжу, студенства та батьківського комітету під головуванням заступника голови ОДА Світлани Богатирчук-Кривко.

Відомо, що засновниками коледжу є юридична особа - МЕГУ та ряд фізичних осіб. Нагадаємо, що у закладі знову загострення проблеми з навчанням. До цього часу виконувачем обов’язків керівника коледжу був Едуард Гайдук, а нині, на посаді керівника закладу поновився його попередник – Петро Тадеєв, який є одним із засновників коледжу.

Студенти розповідають, що цьогоріч навчання проводилося у приміщенні МЕГУ по вул.Ст.Дем’янчука, а 25 березня договір оренди приміщення було розірвано і навчання припинилося та невідомо коли відновиться. Причина конфлікту – студентів коледжу не пускають  до навчального закладу.

Обурені матері та студенти хотіли дізнатися про конкретні дії та почути відповіді на питання – чому загальмовано навчальний процес.

«Договір оренди було розірвано тому, що постійні пікети під МЕГУ порушують навчальний процес та псують імідж. Для студентів університету та коледжу передбачена різна система піклування, адже одні повнолітні, а інші - ні», – прокоментував ректор МЕГУ Анатолій Дем`янчук та додав, що після розірвання договору діти ще три тижні навчалися у стінах закладу, аби новий керівник мав змогу знайти приміщення.

«Я вже орендував інше приміщення і діти зможуть продовжити навчання в новій будівлі. Сподіваємось, коледжу дозволять без судової тяганини забрати речі з заклада-орендодавця», – зазначив чинний директор коледжу Петро Тадеєв.

На підтвердження надав договір оренди з Європейським університетом, датований 16 квітня 2018 року. Варто зазначити, що на 30 квітня заплановані збори співзасновників приватного коледжу.

«Я бачу три напрями вирішення конфлікту. По-перше, загальні збори співзасновників мають відбутися і повинні визначити, хто керуватиме коледжем. По-друге, студенти з 23 квітня повинні продовжити навчання, адже незабаром ЗНО та екзамени. По-третє, станьте вище своїх амбіцій. Студенти, незважаючи на все, повинні отримати освітні послуги та дипломи. У разі, якщо ці вимоги не будуть виконані, то обласна державна адміністрація звернеться до Міністерства освіти і науки щодо перевірки виконання ліцензійних умов коледжем аж до позбавлення його відповідної ліцензії», - підсумувала Світлана Богатирчук-Кривко.

Читайте також