У Рівненському дитячому садочку ростуть п`ятдесятирічні пальми

Дві пальми заввишки понад три з половиною метрів ростуть в дитячому садочку №56 у Рівному.

Їх в одному із зимових садів закладу посадили ще у 1995 році. Ці дві пальми до дитячого садочка віддала пара рівнян, адже у квартирі вони вже не вміщалися. Про це інформує Суспільне.

За пальмами доглядають працівники садочка самотужки, спеціальної посади садівника тут немає.

«Щороку ми їх обрізаємо. Щороку квітнуть дуже гарні квіти, ці пальми квітнуть і схожі на квіти мімози, вони жовті. Це говорить про те, що їм тут добре», – розповіла директорка дитсадка Тамара Онокало.

«Ні бюджетні кошти, ні штатний розклад... там не знайдеш про доглядача пальм, все йде на ентузіазмі, йде на доброму відношенні. Не дуже складний догляд, просто ми розуміємо, що це приміщення і під пальмою йде підвал, а кожне дерево має на чомусь рости. Поки що нам вдається зберегти», – додає очільниця дитсадка.

Дві оранжереї, які утримують в садочку, стали своєрідним майданчиком для пізнання світу їхніх вихованців.

«Є ігри з водою і піском, дослідницька діяльність. Дітки дуже полюбляють ці заняття, милуються пальмами, вони доглядають тут за рослинами. І коли погана погода, якісь умови, які не дозволяють прогулянку, ми так само сюди виходимо», – каже Тамара Онокало.

У дитсадочку облаштовані два зимових сади: в одному ростуть дві дорослі пальми, в іншому – посадили молоду. Є тут також інші рослини, за якими доглядають.

«Фіга нас радує, листочки вона випускає в кінці січня. Такого світло-салатового, дуже весняного кольору і пальма зацвітає, і ми завжди знаємо, що наступить весна», – каже освітянка.

Читайте також