У Рівненському районі скажений кіт покусав трьох осіб

Слово Правди

21 січня 2019 року в с. Грушвиця Перша, що в Рівненському районі зареєстровано перший випадок сказу серед тварин. У ході епідеміологічного розслідування встановлено:

20 січня домашній (власний) кіт накинувся на господарів на наніс їм покуси (вкушені рани гомілок, обличчя). Троє осіб, які постраждали від скаженого кота скеровані до лікаря рабіолога Рівненської ЦРЛ, де їм 23 січня розпочато курс щеплень від сказу, повідомили в Рівненському міжрайонному відділі ДУ “РОЛЦ МОЗ Ураїни”. 

Зі слів власників тварини, кіт став дуже агресивним та неспокійним. Ймовірним джерелом занесення збудника інфекції можуть бути хворі на сказ лисиці. Подвір’я потерпілих не огороджене, межує з полем, неподалік розташований кар’єр та сміттєзвалище. Кіт міг вільно залишати обійстя та контактувати з бродячими та дикими тваринами. Разом з тим, сприяло розвитку хвороби у тварини й те, що він не був щеплений від сказу.

Шановні громадяни! Будьте уважні, при покусах будь-якої тварини (відомої чи невідомої, дикої) звертайтесь до лікаря. Пам'ятайте, єдиним засобом попередження сказу є щеплення.

 

Читайте також