У Рівненському районі спіймали 5 браконьєрів, які виловлювали рибу

У Рівненському районі виявили браконьєрів.

Про це повідомляють у рибохоронному патрулі.

20 квітня 2023 року Рівненським рибоохоронним патрулем спільно з поліцейським офіцером громади Сектору взаємодії з громадами Відділу превенції Рівненського районного управління поліції Головного управління поліції в Рівненській області старшим лейтенантом поліції Василем Долгих було здійснено інспекцію по водоймах Клеванської ОТГ (проінспектовано річки Горинь, Стубла та Путилівка). Під час рибоохоронних заходів було викрито 6 порушень природоохоронного законодавства.

Так, на розливі річки Горинь поблизу с.Углище Рівненського району було виявлено трьох громадян, які здійснювали вилов водних біоресурсів з використанням заборонених знарядь лову – «острога» (або ості). На вище вказаних осіб складені адмінматеріли за ч.4 ст.85 КУпАП. Дещо пізніше, на ті й ж водоймі, було виявлено ще двох громадян, які також здійснювали вилов водних біоресурсів з використанням забороненого знаряддя лову – «острога», на місці була виявлена й незаконно добута риба - карась сріблястий – 4 екз., сума завданої шкоди склала 6324 грн. На місці складені адмінматеріали за ч.4 ст.85 КуПАП, які готуються до передачі до суду для притягнення до відповідальності винних осіб. Заборонені знаряддя лову вилучені. Також було виявлено безгосподарське майно – сітку, власника якого встановити не вдалося. На місці складено акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Рівненський рибоохоронний патруль вкотре нагадує, що на території Рівненської області з 1 квітня 2023 року діє нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Дозволяється вилов риби виключно гачковими знаряддями добування (вилову) з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега поза межами нерестовищ. Пам’ятайте, що використання будь яких інших засобів або способів лову заборонено, а за недотримання норм та правил загрожує адміністративна або кримінальна відповідальність.

Читайте також