У Рівненському районі відкрили ще одну сільську амбулаторію

У Клесівській об’єднаній громаді відкрили нову сільську амбулаторію. Новобудова знаходиться у селі Карпилівка. У медзакладі обслуговуватимуться понад 3500 жителів з трьох сіл ОТГ.

Тож тепер сільські жителі матимуть змогу отримувати своєчасну первинну медичну допомогу за місцем проживання в комфортних та затишних умовах.

Амбулаторія працює у складі КНП «ЦПМСД» Клесівської селищної ради. Як розповідає його керівниця Ірина Гаврилюк, амбулаторія має усе необхідне обладнання:

«Пацієнти зможуть зробити кардіограму, профщеплення, отримати консультації фахівців тощо. Медзаклад також отримав сучасний службовий автомобіль, який виїжджатиме до хворих з віддалених куточків ОТГ. Окрім того, в приміщенні є житло для двох лікарів».

За словами керівника Клесівської ОТГ Василя Гриника, майже 80 % жителів сіл, які обслуговуватиме амбулаторія, вже підписали декларації із своїми сімейними лікарями. Саме це забезпечить належний рівень фінансування третинної ланки: зарплати лікарям, гроші на матеріально-технічне забезпечення закладу.

Нагадаємо, на Рівненщині будують 37 сільських амбулаторій, 22 з яких матиме житло для лікаря.

За інформацією пресслужби Рівненської ОДА

Читайте також