У Рівненському СІЗО запустять нові послуги для ув`язнених

Наступного тижня у Рівненському слідчому ізоляторі з'являться нові послуги - платні телефонні розмови та користування Інтернетом.  

Такі нововведення анонсував Мін'юст. 

Нові платні послуги вже запрацювали в Київському, Харківському, Львівському, Житомирському, Хмельницькому, Одеському та Черкаському СІЗО. Ціни - різні, в залежності від регіонів. Найвища місячна плата за телефонні розмови у Львівському СІЗО - 1070, 6 грн. найдешевша у Київському СІЗО - 345 грн. 15 хвилин розмови коштуватимуть ув’язненим - від 4 до 17 гривня.

Найдорожче користування інтернетом - у Київському СІЗО - 575 гривень на місяць, найдешевше - у Харківському (226, 6 грн.). 15 хв інтернету обійдеться в'язням від 3,3 грн. до 32, 5 грн. 

Усі телефонні розмови будуть записуватися, а інтернет буде з обмеженим контентом. 

У міністерстві зазначили, що таким чином хочуть усунути корупційний ризик контрабанди телефонів, дати можливість ув'язненим спілкуватися із рідними. Крім того у такий спосіб планують поповнити спецфонд та зменшити попит на побаченням арештантів із рідними вживу, що важливо у час боротьби із пандемією. 

Нагадаємо, із липня минулого року у Рівненському СІЗО відкрили платні камери. На перебування у ній також можна придбати "подарунковий" сертифікат. 

 

Читайте також