У рівненському театрі до новорічних свят показуватимуть дитячу казку "Зелена борода"

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

У Рівненському обласному музично-драматичному театрі до новорічних свят влаштують казвові покази вистави "Зелена борода".  Раніше цю виставу вже ставили, але цьогоріч вирішили оновити сюжет і порадувати глядачів ще раз.

Режисер казки "Зелена Борода", заслужений артист України Станіслав Лозовський розповідає, що казку переробили на 40 відсотків від попереднього сюжету.

"Ми відновлюємо її через те, що вона була цікава діткам. Думали, що ж показати їм цього року і зупинились на цьому варіанті. Раніше ми показували цю казку один сезон - для нас це не характерно. В нас вони "живуть" стільки, скільки вони цікаві", - зазначив постановник.

Станіслав Лозовський

За його словами, казка буде цікава як дітям, так і дорослим.

"Це казка про дитячі мрії, про віру у диво. Це вистава про веселі, енергійні пригоди та забави. Тут буде багато чого для дітей, що буде тримати їх увагу. Ми використовуємо проекцію, і фільми знімали для вистави, і ляльки з візуальними ефектами. Я думаю, що дітям буде цікаво не залежно від віку", - додав Станіслав Лозовський.

Акторка Ольга Таргонська грає у виставі "Сороку". Каже, що це одна з її улюблених ролей у дитячих постановках.

Ольга Таргонська

"Я особливо люблю працювати для дітей. Щороку чекаю цей новорічний період, коли ми будемо ставити казку. До показів готувались близько місяця. Думаю, що вистава сподобається як дітям, так і дорослим", - зазначила акторка.

Загалом у залі театру, у зв'язку із карантинними обмеженнями, допускається 188 місць для глядачів. Таким чином забезпечується соціальна дистанція між людьми.

Виставу будуть показувати з 18 грудня до 5 січня.

"Прошу слідкувати за змінами на сайті, бо ще може доставимо покази додатково", - зауважила прес-секретарка театру Ірена Боровець.

Читайте також