У Рівненському центрі професійно-технічної освіти проводять дистанційне навчання

Старший майстер Рівненського центру ПТО ДСЗ Віктор Красовський розпочав цикл дистанційного навчання для педагогів навчального закладу. На порядку денному - організація та проведення занять із слухачами в умовах карантину з використанням дистанційних технологій.  

«Заплановано 10 таких онлайн підключень із використанням сервісу для проведення телеконференцій Zoom. Уже проведено два заняття із педагогами. Маємо добрі результати, учасники активно цікавляться можливостями ресурсу. Розглядатимемо також основні питання щодо створення курсів на платформі Moodle, організації телеконференцзв'язку, створення відео презентацій, тестових завдань для контролю знань тощо» - поділився пан Красовський.

В умовах карантину РЦПТО ДСЗ здійснює навчання за робітничими професіями і напрямами із використання технологій дистанційного навчання. Для полегшення роботи майстрів виробничого навчання та викладачів, на дистанційній платформі Moodle було створено курс «Дистанційне навчання», який включає в себе методичні розробки та рекомендації щодо організації даного навчання.

За словами методиста навчального закладу Ольги Дробязко, такий формат комунікацій передбачає підняття рівня знань педагогів, сприяє кращому розумінню і ефективному застосуванню актуальних розробок.

"Дані презентації та відео лекції допоможуть майстрам та викладачам вибрати оптимальну дистанційну платформу для розміщення навчального матеріалу, проводити лекції в онлайн режимі, використовуючи зручний для них сервіс, перевіряти домашні завдання за допомогою створених тестів та продовжувати повноцінний навчальний процес в умовах карантинних заходів", - прокоментуваа пані Дроб'язко.

Крім того, старший майстер Рівненського центру ПТО ДСЗ Віктор Красовський опрацював також черговий курс онлайн лекцій для майбутніх підприємців щодо розробки і складання фінансового плану як частини бізнес-проєктів. Незабаром їх можна буде прослухати на Освітньому порталі Державної служби зайнятості. 

Читайте також