У Рівному 4 карети швидкої допомоги передали медзакладам громади та ЗСУ

У Рівному сьогодні біля центру екстреної медичної допомоги відбулося вручення автомобілів швидкої допомоги.

На врученні були присутні як співробітники центру, так і представники обласної і міської влади.

Загалом між медзакладами розподілили чотири автомобілі швидкої, закуплені за кошти благодійної організації "SERMIG". Транспорт передали Рівненській міській лікарні, обласному протипухлинному центру, Квасилівському пункту екстреної медичної допомоги. Також один автомобіль передадуть на потреби ЗСУ.

"Після початку повномасштабної війни ми почали спілкуватися із благодійниками з Італії. Там є безпосередньо мій товариш. Він знайшов благодійний фонд, який почав передавати нам сюди і продукти харчування, і ліки, і обладнання. Ми просили, якщо в них буде можливість, надати нам автомобілі швидкої допомоги чи іншу техніку. Така нагода з`явилася. Один автомобіль поїде в міську лікарню, один в онкодиспансер і ще один буде перевозити пацієнтів у Квасилів. Ще одну машину ми вирішили передати на ЗСУ", - коментує секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян, який вів переговори із благодійниками.

За його словами, один із автомобілів наразі у класичному кольорі. Однак, його перефарбують і відправляють у "гарячі точки". 

"Усі автомобілі перед відправкою до екстреної служби були підготовлені технічною. Вони практично готові до використання. В одному із автомобілів повністю замінено двигун. Це дуже якісні та потрібні нам автомобілі", - коментує голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Транспорт повністю укомплектований необхідним реанімаційним обладнанням.

Читайте також