У Рівному активісти прочитали лекцію на сходах відділку поліції

2 червня на сходах міського відділу поліції міста Рівне активісти громадянського руху "Відсіч" прочитали лекцію про спілкування і поводження з поліцією.

Лекція була розрахована на громадських активістів та всіх громадян, які зацікавленні у покращенні власної юридичної грамотності в сфері спілкування з поліцією. Причиною проведення лекції у такому форматі стало незаконне затримання 25 травня двох мітингувальників на центральному майдані Рівного, у тому числі й неповнолітньої Дарини Коцюруби, що відбулося з великою кількістю порушень з боку поліціянтів, а також низка затримань активістів кампанії #стопЗЕ у квітні цього року.

Також, запрошення відвідати лекцію прийняли представники Нацполіції. Зокрема лекцію відвідали начальник Рівненського відділу поліції ГУНП в Рівненській області Василь Зелінський і керівник відділу комунікації поліції Рівненщини Антон Крук. Вони частково визнали недостатню поінформованість деяких працівників поліції щодо профільного законодавства, та пообіцяли, що їхні підлеглі, які винні у інциденті з неправомірним затриманням неповнолітньої Дарини Коцюруби, будуть покарані. Також вони запропонували активістам провести лекцію для співробітників поліції для того, аби досягти порозуміння в деяких аспектах застосування законодавства.

 

Читайте також