У Рівному безробітних запрошують на навчання

Безробітні отримують шанс: навчання – кваліфікація – робота. Профорієнтаційний семінар на базі Олександрійського навчального відділення Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості зібрав безробітних з Рівного і Рівненського району. Презентація освітніх послуг РЦПТО ДСЗ, вивчення умов навчання майбутніх фермерів, токарів, верстатників, фрезерувальників, слюсарів, водіїв, кравців, консультації з фахівцями Рівненського МЦЗ і Рівненської районної філії РОЦЗта майстрами і викладачами відділення дозволили 20 безробітним визначитися з вибором професії, а отже і з вибором майбутнього. У навчальному закладі активно впроваджуються нові форми навчання слухачів, використовуються новітні технології, запозичується передовий досвід взаємодії із роботодавцямТак,за  професіями «Токар», «Верстатник широкого профілю», «Фрезерувальник» проводиться робота із використанняелементів дуальної форми навчання.Особливості і перспектива навчання та здобуття практичних навичок зацікавили відвідувачів. Особливий інтерес викликала оснащена майстерня токарної справи.

«Нові форми здобуття робітничих професій, зокрема, дуальна освіта – це перспективно і затребувано. Роботодавці, зацікавлені у кваліфікованих кадрах, надають виробничі майданчики нашим слухачам, а натомість отримують підготовлених робітників. Випускники на момент отримання свідоцтв про професійну освіту вже адаптовані до особливостей роботи саме цього підприємства, а отже максимально ефективно виконуватимуть покладені на них обов’язки. Навчальний заклад вже має досвід роботи із підприємствами швейної галузі, сфери обслуговування, сільськогосподарського сектору. Роботодавці вивчають досвід такої співпраці та дедалі більше цікавляться дуальною формою підготовки фахівців», - заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко.

Сьогодні безробітних зацікавили професії з металообробки. Токарна справа, зокрема, передбачає роботу на сучасному верстатному обладнанні, і саме такі оснащенімайстерні надає своїм слухачам навчальне відділення. Тут куються конкурентні кадри, гартується професіоналізм і відточується майстерність.

До слова, напередодні, профорієнтаційні зустрічі з питань дуальної освіти відбулися також на базах Здолбунівської і Остозької районних філій РОЦЗ.

Довідково

Професія: Токар. Термін навчання: 3-8,8 місяця

Професія: Фрезерувальник . Термін навчання: 2,6-8,5 місяця

Професія: Верстатник широкого профілю. Термін навчання: 4,1-7,9 місяця.

Місце навчання: Олександрійське навчальне відділення РЦПТО ДСЗ.

Контакти: 0362 68 37 95, 27 30 41 (40), майстер виробничого навчання Вітошко Сергій Іванович.

Читайте також