У Рівному будують ПДР-майданчик для моделювання ситуацій дорожнього руху (ФОТО)

Багатофункціональний майданчик для моделювання ситуації дорожнього руху, а також заїзд з кишенею біля гімназії "Гармонія", почали облаштовувати у Рівному. Проект – у числі минулорічних переможців "Громадського бюджету". Підрядник має здати об'єкт до кінця року. Про це пише Суспільне.

Майданчик будують в районі будинків №15 на вулиці Льонокомбінатівській та №24 на проспекті Безручка. Спершу звідси перенесли сміттєві контейнери, встановили бордюри та заасфальтували територію. З'явилася в рамках проєкту нова кишеня для автомобілів – біля входу на територію гімназії.

Авторка проекту Тетяна Коваль розповіла: вже бачила, що працюють з поверхнею ділянки, щоб її вирівняти. Вона зустрічалася з виконавцями і, каже, узгодили усі нюанси.

"Визначилися з покриттям, огорожею та кольором бруківки. Підрядники мали ряд варіантів бруківки та матеріалів-зразків для об'єкту. Сподіваюсь, що усе задумане, буде втілене. Роботою інженерів-проектантів дуже задоволена, лишилось чекати на роботу від підрядника", – прокоментувала Суспільному Тетяна Коваль.

Будівельники розповіли, що виконують підготовчі роботи з облаштування самого майданчика. Шукають мережі, аби безпечно встановити огорожу. Майданчик планують вимощувати бруківкою.

В самому описі авторка зазначала, що завдяки проекту зможуть побороти стихійне паркування, врегулювати проїзд до гімназії та зменшити шум, на який часто скаржаться місцеві.

"Буде створено навчальну зону для всіх охочих з вивчення ПДР, моделювання ситуацій з використанням дорожніх знаків. Системна робота зробить життя молодого покоління безпечнішим, а також створить додаткові умови для сімейного відпочинку, пізнавального та активного дозвілля дітей", – зазначила в описі авторка проекту.

За її описом, між будинками має з'явитися заасфальтований об'єкт, розміром 65 на 20 метрів. Там мають бути найпоширеніші дорожні знаки й розмітка. За договором, який УЖКГ міста підписало з підрядником, ТОВ "Західбудцентр" виконає капітальний ремонт за 893 тисячі 838 гривень. Роботу зобов'язаний виконати до 24 грудня 2020 року.

Проєкт розрахований не тільки на дошкільнят, учнів (в тому числі з особливими освітніми потребами), а й батьків, мешканців мікрорайону й патрульних поліцейських, вказала авторка. Тут надалі зможуть влаштовувати міжшкільні змагання й показові заняття.

Нагадаємо, у 2019-му в рамках "Громадського бюджету Рівного" перемогло 19 проєктів. На фінансову підтримку автори подали 90 ідей. У 2020-му таких проєктів зареєстрували рекордну кількість – 113.

Голосування за проєкти "Громадського бюджету", які реалізовуватимуть у 2021 році, відбудеться орієнтовно наприкінці вересня-початку жовтня, повідомляв раніше координатор Микола Полюхович. Обирати зможуть рівняни віком від 18 років. Зробити це можна буде як онлайн, так і безпосередньо з бюлетенем у міськраді чи ЦНАПі. Кожен зможе обрати 3 великі та 3 малі проєкти.

Читайте також