У Рівному чоловіка, який вистрелив у груди синові, від чого той помер, взяли під варту

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Рівненський апеляційний суд скасував ухвалу місцевого суду про обрання 61-річному жителеві Вараша запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту і постановив нову, якою задовольнив клопотання слідчого про взяття підозрюваного у вчиненні умисного вбивства під варту строком на 60 діб без визначення розміру застави.

Про цю трагедію портал "РівнеМедіа" повідомляв тут: На Рівненщині батько з рушниці застрелив свого сина, а потім сам "здався" поліції

29 травня 2019 року органи досудового розслідування повідомили громадянину М. про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), за вчинення якого законом передбачено безальтернативне покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Чоловік підозрюється в тому, що напередодні за місцем проживання вистрелив 35-річному синові в груди та плече з зареєстрованої гладкоствольної рушниці. Від отриманих травм чоловік помер. А його батько, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, зателефонував до поліції і зізнався у вчиненому.

Кузнецовський міський суд 29 травня відмовив слідчому в задоволенні клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді взяття під варту строком на 60 діб відносно громадянина М., та ухвалив рішення про перебування підозрюваного у вчиненні особливо тяжкого злочину під цілодобовим домашнім арештом на цей же строк.

Ухвалу місцевого суду в апеляційному порядку оскаржив прокурор, наполягаючи на застосуванні до підозрюваного виняткового запобіжного заходу — тримання під вартою. Підозрюваний та його захисники під час судового розгляду заперечували проти задоволення апеляційної скарги прокурора та просили залишити ухвалу слідчого судді без змін.

Задовольняючи апеляційну скаргу прокурора, Рівненський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ виходив з того, що пенсіонер підозрюється у вчиненні особливо тяжкого насильницького злочину у стані алкогольного сп’яніння. Підозрюваний притягувався до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Крім того, суд взяв до уваги пояснення дружини варашця, яка підтримала апеляційну скаргу прокурора, оскільки чоловік їй постійно погрожує, поводить себе неадекватно, у зв’язку з чим їй доводиться проживати у знайомих.

Отже, суд апеляційної інстанції скасував ухвалу Кузнецовського міського суду від 29 травня 2019 року та постановив нову, якою клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу  у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів без визначення розміру застави — задовольнив. Ухвала діятиме до 28 липня 2019 року.

Підозрюваного взято під варту в залі судових засідань Рівненського апеляційного суду.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду

Читайте також