У Рівному декомунізували ще одну вулицю

У Рівному депутати підтримали рішення про перейменування вулиці Миколи Островського, що знаходиться в районі Грабника. Відтепер вона носитиме назву Покровська. 

Перед голосуванням виступила мешканка вулиці Вікторія Яковчук та закликала депутатів не підтримувати проект рішення, або повернути вулиці історичну назву. 

Ми не бачимо тут нічого кримінального та просимо залишити нашу вулицю за чинною назвою, - сказала вона. 

Як зазначив ініціатор проекту рішення головний архітектор Рівного Дмитро Котляров, перейменування вулиці підпадає під закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». 

- Я розумію про незручності, які виникнуть, але я думаю, що питання ідентичності є важливим, і особливо на вас не вплинуть, - сказав він. 

Зрештою за перейменування проголосували 39 депутатів. 

Микола Островський (1904-1936) – радянський військовий та партійний діяч, учасник встановлення радянської влади в Україні та боротьби з повстанським Рухом, служив у бригаді І.Котовського, у частинах особливого призначення Червоної армії, був секретарем райкому комсомолу в Берездові та Ізяславі, секретарем окружного комсомолу в Шепетівці, бригадним комісаром Політуправління Червоної Армії. 

Читайте також