У Рівному депутати можуть скасувати підвищений тариф на тепло

У Рівному відсьогодні розпочався опалювальний сезон. Однак, місцева влада поки що вирішила призупинити рішення міськвинкому про підвищення тарифу. Адже на найближчу сесію виноситься рішення про скасування затверджених тарифів. 

Про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк. 

Котельні уже розпочали роботу. У мікрорайоні біля Мототреку вже пішла подача тепла. По вулиці Теліги, Соборній також пішла подача. Упродовж цьоо дня буде робота по запуску усіх котелень, - каже Третяк. 

При цьому заклади охорони здоров'я почали отримувати тепло тиждень тому. 

Для того, щоб запустити роботу "Рівнетеплоенерго", нам треба було прийняти рішення по тарифу. "Рівнетеплоенерго" подало надзвичайно високий тариф. Ми з управлінням економіки працювали, щоб його знизити. Тариф було знижено до 2700 за 1 Гїкал. Однак, я вважаю, що уряд та центральна влада, враховуючи всі обставини, мали б взяти на себе відповідальність із забезпечення газом по всій країні. А тепер це маємо вирішувати ми. Але ми будемо шукати варіанти, як зменшити навантаження. Тому спільно з головами фракцій прийняли рішення про те, що призупиняємо рішення на місьвиконкомі та будемо шукати варіанти механізму компенсації, щоб зменшити навантаженян на рівнян, - додав міський голова. 

Станом на ранок 18 жовтня запущено 4 котельні компанії «Рівнетеплоенерго». Ті, які працюють на твердому паливі. Щодо решти котелень, то представники компанії «Рівнегаз» проводять розпломбування лічильників та складання відповідних актів. Після чого підприємство зможе запустити й ті котельні, які працюють на газу.

Читайте також