У Рівному депутати просять знизити тариф на електрику для комунальних та промислових підприємств

фото ілюстративне

Занепокоєні значним зростанням тарифів на електрику для промислових і підприємств комунальної сфери, що відбулися із введенням в дію нової моделі ринку електроенергії, депутати Рівнеради зібралися сьогодні на позачергову сесію, повідомляє "7 днів".

Вони ухвалили звернення до Президента, Верховної ради, Кабміну, НКРЕ та Антимонопольного комітету з проханням врегулювати ситуацію на ринку електроенергії та знизити тарифи для промислових і комунальних підприємств.  

У ньому зокрема йдеться:

«З 1 липня 2019 року стартувала нова модель ринку електроенергії відповідно до норм Закону України "Про ринок електричної енергії", ухваленого у 2017 році. Проте, замість створення конкурентного середовища на ринку електричної енергії, впровадження вищезазначених норм на практиці призвело до суттєвого зростання тарифів на електроенергію для промислових та комунальних підприємств на 15-20%.

Звертаємо Вашу увагу, що зростання тарифу на електричну енергію для комунальних підприємств призведе до зростання видатків на утримання бюджетних установ, що негативно вплине на місцеві бюджети, а також призведе до зростання тарифів на комунальні послуги для населення (через значну складову електроенергії в структурі інших комунальних послуг, зокрема, водопостачання та теплопостачання) та зростання вартості послуг електротранспорту.

Зростання тарифу на електричну енергію для промислових підприємств призведе до зниження їх конкурентоспроможності та здорожчання продукції українських товаровиробників.

У зв'язку з вищезазначеним, просимо вжити невідкладних заходів щодо врегулювання ситуації на ринку електроенергії та зниження вартості тарифу на електричну енергію для промислових та комунальних підприємств».

Читайте також