У Рівному дітей безкоштовно навчатимуть програмуванню

Фонд BrainBasket спільно з компанією SAP Ukraine запускають ініціативу з безкоштовного навчання школярів основам програмування в рамках проекту Technology Nation Kids. Освітній проект пройде одразу в 6 обласних містах України, зокрема в Рівному.

Курс розроблений на основі програми британської ініціативи CodeClub, розрахований на дітей віком 9-11 років і триває 3 місяці. Діти будуть вивчати основи програмування в ігровій формі та матимуть змогу ознайомитися з алгоритмами, базовими поняттями в програмуванні та попрактикуються створювати свої власні комп'ютерні ігри, використовуючи візуальне середовище Scratch. Курси пройдуть в Харкові, Полтаві, Запоріжжі, Херсоні, Києві та Рівному.

Завдяки підтримці компанії SAP курс повністю безкоштовний.

“Один з основних постулатів корпоративної соціальної відповідальності компанії SAP – розвиток нового покоління, добре обізнаного iз новітніми цифровими технологіями. Це допоможе молоді отримати необхідні знання для швидкої адаптації у професійному світі майбутнього. Адже, за даними World Economic Forum (The Future of Jobs), 65% дітей, які сьогодні йдуть у початкову школу, завтра будуть працювати за фахом, якого зараз ще навіть не існує. Впевнені, що Technology Nation Kids відкриють нові можливості для дітей в цифровому світі”, - поділилась Юлія Янцеловська, керівник відділу маркетингу SAP Ukraine.

Детальна інформація про проект та реєстрація доступна за посиланням.

Довідка:

Technology Nation Kids - це всеукраїнський проект з безкоштовного навчання дітей основам програмування. Програма була запущена Фондом BrainBasket спільно з Академією Кодування та компанією Miratech. Курс побудований на використанні візуальної мови програмування Scratch (розроблений Массачусетським технологічним університетом) і ведеться менторами-практиками. З 2016 роки роботи проекту було навчено понад 1000 дітей.

Фонд BrainBasket є некомерційною організацією, мета якої – сприяти розвитку освіти українців у сфері ІТ. Фонд було засновано в 2014 році з візією об’єднання зусиль всіх гравців ІТ-індустрії для підготовки 100 000 програмістів до 2020 року.

SAP Ukraine

Компанія SAP, один зі світових лідерів на ринку корпоративних застосунків, допомагає організаціям будь-якого розміру та спеціалізації ефективніше управляти своїм бізнесом. Будь то допоміжні служби або рада директорів, склад або магазин, настільні або мобільні додатки - рішення SAP дозволяють підвищити ефективність взаємодії окремих співробітників і організацій в цілому, сформувати глибоке розуміння бізнесу та створити конкурентну перевагу. Рішеннями та сервісами SAP користуються понад 380 000 клієнтів (включаючи клієнтів SuccessFactors), передові технології компанії гарантують високу рентабельність, сприяють безперервній адаптації та стійке зростання.

На український ринок компанія SAP вийшла в 1995 році. В Україні клієнтами SAP є понад 250 державних організацій, а також підприємств різних секторів і галузей. SAP активно бере участь у розвитку національних ІТ-кадрів України, співпрацюючи з провідними вузами країни в рамках глобальної програми «Університетський Альянс».

Більш детальна інформація доступна на www.sap.ua

 

Щодо додаткової чи уточнюючої інформації, звертайтеся:

Шляховий Микита

PR-менеджер

BrainBasket Foundation

(044) 359 02 29

[email protected]

Читайте також