У Рівному для особливих діток влаштували передвеликоднє свято краси (ФОТО)

23 квітня у Рівненському навчально-реабілітаційному центрі «Особлива дитина» стартував щорічний благодійний проект «Особливе Великоднє дерево». Традиційно, на святі побували Рівненський голова Володимир Хомко та представники Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Заступник директора навчального закладу Руслана Бодренко зауважила, що цього року до дітей навідалися майбутні кондитери, візажисти і перукарі, а також майстри виробничого навчання слухачів Світлана Рибачок, Тетяна Сондак і Оксана Підлісна. Для особливих вихованців представники РЦПТО влаштували свято цікавих професій із майстер-класами, творчими ідеями і незабутніми образами. Цінний досвід комунікацій здобували разом – і діти, і безробітні.

Свято мало назву «У Великодній диво-галереї України рідної краса». Насправді у цій галереї -  не лише чудові малюнки, писанки, вишиванки, пісні та вірші…Тут справжня душевна і духовна краса, тепло сердець, щирість вчинків, світла атмосфера турботи і підтримки. У такому середовищі легко повірити у власні сили, відчути нові прагнення, втілити мрії…

Діти з особливими освітніми потребами взяли активну участь у яскравих майстер-класах із оздоблення імбирного печива (айсинг), розпису пасхальних яєць. Вони із задоволенням стали клієнтами виїзного салону краси, де перевтілювалися та чепурилися до свята.

Для присутніх гостей вихованці «Особливої дитини» продемонстрували свої вокальні та хореографічні здібності. Особливо вразила чуттєвість виконання та атмосфера подачі танців на візках.

Загалом, під час свята діялирізноманітні творчікорекційно-розвиваючі студії та запрошувала унікальна виставка ексклюзивних робіт «Великодній сувенір».

Особливий великодній настрій надовго зберігатиметься у великих серцях маленьких рівнян, а усім дорослим він нагадає про доброту, піклування, любов і віру.

Щоразу Рівненський центр ПТО ДСЗ не лише пригощає кондитерськими виробами слухачів, не лише виконує святкові зачіски та макіяж, але й запрошує на професійне навчання! Саме тут створено умови для інклюзивного навчання. Педагоги мають досвід роботи із особливими слухачами, на заняттях використовуються спеціально розроблені програми та новітні формати навчання.

Читайте також