У Рівному до 10 років в`язниці засудили колаборанта з Луганщини

У Рівному заочно судили жителя Луганщини, який добровільно зайняв посаду в незаконних органах влади на тимчасово окупованій території. 

Як зазначається у вироку Рівненського міського суду, у період часу протягом березня-квітня 2022 року обвинувачений отримав пропозицію від окупантів зайняти посаду «начальника відділу культури, молоді та спорту адміністрації Старобільського району ЛНР».

Чоловіку інкримінували злочин за ч. 5 ст. 111-1 КК України.

Натомість у суді захисник обвинуваченого, просив суд, ухвалити виправдувальний вирок щодо його підзахисного, оскільки на його думку, "не доведена об`єктивна сторона інкримінованого злочину підзахисному, що є одним із елементів складу злочину, не встановлено, що підсудний діяв добровільно чи під примусом". 

У суді розглянули матеріали стосовно участі обвинуваченого в обговоренні в розробленні "культурних" заходів на території окупованого району щодо пропаганди російської культури та мови. 

Наразі підсудний перебуває на тимчасово окупованій територій та розшукується МВС.

Відтак, суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення та призначити йому покарання, у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування пов`язані з освітньою, культурною та спортивною діяльністю населення строком 15 років та з конфіскацією майна.

 

 

 

 

Читайте також