У Рівному думають, якою цьогоріч має бути новорічна ялинка

Як пам'ятаємо, минулого року Рівне святкувало Новий рік без головнох ялинки області. Натомість прикрасили ялинки, які ростуть на майдані Незалежності. 

Цього ж року міський голова Рівного Олександр Третяк вже заявляв, що планується придбати штучну ялинку, і разом з ілюмінацією, це коштуватиме місту близько 3,5 мільйонів гривень. Водночас сама ялинка, за його словами, буде коштувати 700 тисяч гривень. 

Заступниця директора Тресту зеленого господарства Оксана Майборода серед варіантів запропонувала поставити, штучну, придбати зрубану, або ж посадити живу. Прикрасити наявні ялинки. як було минулого року, або ж взагалі обійтися без ялинки, натомість оформити святкову зону, підсвітити територію гірляндами, а також прикрасити тролейбуси. 

Як повідомив начальник департаменту інфраструктури та благоустрою Руслан Гудима, раніше місто витрачало на встановлення ялинок близько 330-380 тисяч гривень. Наразі орієнтовна ціна 20-метрової штучної ялинки - близько мільйона гривень, 25-метрова - близько 2,5 мільйонів. 

Начальниця міського управління культури Наталія Лозовська запропонувала перенести святкову локацію на Бродвей. 

- Особисто я - за штучну ялинку. Раз купили - і все. Є, звичайно, альтернатива - купується металевий каркас, і нанизуються живі маленькі ялиночкі. Наприклад, замовили по ринковій ціні 200 ялинок оп 100 гривень. І це питання - закрите, - сказав підприємець Сергій Ковтун. 

Як додав міський депутат Тарас Обоїста, для того, щоб з'ясувати, яким має бути новорічне святкування, додатково влаштують опитування рівнян, зокрема запитають й про те, чи влаштовувати новорічний салют. 

- На моє переконання, це має бути каркас. Один раз замовили. Далі у лісництві замовити поштучно ялинки. Це невеликі кошти. Водночас, мені здається 3, 5 мільйони - це захмарна сума. Думаю, треба їх приберегти. Треба зробити технічне завдання. Плюс треба підготувати всі мережі - до будиночків на ярмарку окремо підвести всі мережі. Маємо цього року виходити з того, що є. І не треба поспішати, - каже депутатка Олена Нездюр. 

Читайте також