У Рівному функціонує надсучасний реабілітаційний центр для військових

Унікальна реабілітаційна система “Walkbot” із Південної Кореї, яка придбана за кошти міського бюджету, уже функціонує на базі реабілітаційного центру Рівненської міської лікарні №2. Такий прилад повертатиме до повноцінного життя військових після отриманих травм на війні, пацієнтів після інсультів, людей із захворюваннями нервової та опорно-рухової систем. Рівне стало першим містом в Україні, яке придбало таке надсучасне корейське обладнання.

За словами Секретаря Рівнеради Віктора Шакирзяна в період повномасштабного вторгнення потреба в такому обладнанні зросла. Тому воно дасть можливість пройти реабілітацію більшій кількості військових та лікувати їх найбільш ефективно.

“Сьогодні на базі Рівненської міської лікарні №2 презентували план розвитку цього реабілітаційного центру на найближче майбутнє. Наша мета - створити такий центр, який матиме найкращі можливості для реабілітації та лікування наших військових. Фахівці з фізичної реабілітації працюватимуть пліч-о-пліч з психологами та психотерапевтами. Сьогодні одне з основних завдань влади та лікарів - дати пацієнту усе необхідне, аби він міг повернутися до повноцінного життя і бути в ньому максимально самостійним. Поважаємо та шануємо українських військових, тому зробимо усе можливе аби віддячити їм за захист нашої держави, забезпечимо усі необхідні умови для їхнього лікування”, - зазначив Віктор Шакирзян.


У реабілітаційному центрі, створеному на базі Рівненської міської лікарні №2, зможуть відновлювати стан свого здоров’я українські військовослужбовці, які внаслідок війни отримали тяжкі травми, а також пацієнти після інсультів, люди із захворюваннями нервової та опорно-рухової систем. Сьогодні представники влади спільно з медиками обговорили напрацювання розвитку цього реабілітаційного центру.

“Для будь якого центру основою є реаблітаційні зали, які потребують розміщення реабілітаційного обладнання. Це шведські стінки, столи та інші речі. І для того, щоб забезпечити пацієнтам, усі необхідні умови - нам треба збільшити площу реабілітаційних залів. Це дасть можливість надати допомогу більшій кількості пацієнтів. Зокрема, допомогу наші медики надаватимуть у різних напрямках, як для покращення фізичного стану, так і психологічного. Тому, докладатимемо максимум зусиль, аби допомогти кожному пацієнту, кожному військовому, який звертається до нас у медзаклад”, - розповідає головний лікар Рівненської міської лікарні №2 Олександр Шегера.


До слова, представники влади переконують, медзаклад повністю переформатують під потреби військових та започаткують процес активної роботи над розвитком цього центру.

Читайте також