У Рівному говорили про заходи із детінізації економіки

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

У Головному управлінні Нацполіції в Рівненській області відбулася міжвідомча нарада за участю керівництва територіальних органів МВС, прокуратури, податкової служби та Служби безпеки України області. Під час наради учасники узагальнили проблемні питання та обговорили алгоритм подальших дій під час проведення невідкладних заходів у протидії гральному бізнесу, незаконному використанню надр, обігу деревини, пального, спирту, тютюну та лікеро-горілчаної продукції.

Про результати роботи у даних напрямках прозвітували керівники правоохоронних та відповідних контролюючих органів. Як зазначив в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Віталій Чуй, детінізація виробництва та обігу підакцизної продукції для ДПС сьогодні є пріоритетним завданням і у цьому напрямі податківці співпрацюють з правоохоронними органами. Крім того, постійно проводиться відповідна робота з метою забезпечення повноти обліку платників рентної плати за спеціальне користування надрами для видобування корисних копалин, повного і своєчасного надходження цього платежу до бюджету. То ж Головне управління ДПС у області неодноразово ініціювало у встановленому порядку питання зупинення терміну дії спеціальних дозволів на користування надрами щодо суб’єктів господарювання, які протягом шести місяців не вносили податкові зобов’язання з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин або не виконували податкових зобов’язань з цієї плати.

У цілому, як зауважив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, внаслідок вжитих заходів в Рівненській області відмічається позитивна динаміка, зокрема й щодо демонтажу нелегальних АЗС: загалом нині демонтовано 49 об’єктів. Крім того, видано 521 ліцензію на право роздрібної торгівлі та зберігання пального. Тому належну міжвідомчу взаємодію з оперативного обміну інформацією про виявлені правопорушення та вжиття ефективних заходів реагування необхідно підтримувати і надалі.

Читайте також