У Рівному інспектори Держпраці навідались у стоматологічні кабінети

Стоматологів Рівного поінформували про ризики незадекларованої праці.

Про це повідомляють в Управлінні Держпраці у Рівненській області.

На Рівненщині триває інформаційно-роз’яснювальна кампанія, спрямована на зниження рівня незадекларованої праці. Фахівці Управління Держпраці проводять спільно з соціальними партнерами заходи, узгоджені у цільовому Плані на 2021 рік.

У Рівному інспектори праці відвідали з превенцією та моніторингом трудових відносин 14 суб’єктів господарювання, які надають стоматологічні послуги. Зокрема, завідувач сектору з питань державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю Маргарита Захарчук, головні державні інспектори Василь Марчук, Світлана Нагорна, Тарас Дуляницький поінформували роботодавців про неприпустимість допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин, відповідальність за порушення. Найманим працівникам фахівці Управління роз’яснили переваги легальних трудових відносин, зокрема, гарантії оплачуваних відпустки й лікарняних, забезпечення права на здорові та безпечні умови праці, важливість страхового стажу.

Роботодавці та працівники отримали тематичні брошури «Виходь на світло», підготовлені в рамках інформаційної кампанії Міжнародної організації праці.

На жаль, не всі суб’єкти господарювання працюють у правовому полі. Під час інформаційної роботи в одному із стоматологічних кабінетів інспектори виявили ймовірність неоформлених трудових відносин. Чи підтвердиться факт не задекларованої праці – покажуть результати відповідного інспекційного відвідування.

Читайте також