У Рівному ІТ-шник вирішив здобути професію коваля

Рівнянин Сергій Гратевич має за плечима чималий досвід роботи на комп’ютері, проте, чи то прадідівська кров, а чи повне «перезавантаження», - обрав нову професію - коваля ручного кування. До Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості прийшов навчатися за власні кошти, а отже плани на майбутнє має серйозні.

Майстер виробничого навчання Сергій Торуля у кожному із своїх учнів помічає особливі риси, талант і перспективу. Про Гратевича він відгукується, як про талановитого слухача:

«Сергій брав багато теорії, має потенціал, вперто завершує розпочату роботу». Майстер ділиться: «До прикладу, такий інструмент, як молоток, можна виготовити по-різному: швидко і «так собі», а можна й повільніше, але добротно і на тривалий період…Гратевич із тих, у кого робота якісна».

Сам коваль-початківець зізнався, що йому подобається працювати руками. У Гощанському навчальному відділенні РЦПТО ДСЗ  навчання тривало 4 місяці, вимагало неабиякого терпіння та передбачало насичені практичні заняття. І слухач на свій 2-й розряд «узяв все необхідне». Він також поділився, що сподобалася дружна атмосфера у групі, навчальна кузня, професійний базовий інструмент. «Ковальство – це така річ, коли потрібен новий інструмент, - можна виготовити самому!» - емоційно додає Сергій Гратевич. Свою кваліфікаційну роботу – сокиру кував і обробляв близько 3-х днів. Із успішним завершенням професійного навчання коваля привітала заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко. Вона вручила випускнику свідоцтво державного зразка. Важливо, що випускник не зупиняється на досягнутому рівні і ймовірно, з часом, повернеться у Гощу для підвищення ковальської кваліфікації.

 

Читайте також