У Рівному хочуть очистити притоки Усті

Сьогодні члени бюджетної комісії Рівненської міської ради розглянули цілий ряд питань, серед них - «Про внесення змін до Програми розчищення і впорядкування малих річок та охорони підземних вод від забруднення на 2020 – 2025 роки», що передбачає очищення двох лівих приток річки Устя – річок Тиннівська та Боярчик. Ці зміни були розроблені за ініціативи секретаря Рівнеради Віктора Шакирзяна та депутатів «Рівне разом».

Як розповіла депутатка Світлана Марчук, ідею хочуть втілити вже наступного року. 

- На сьогодні це одне з найболючіших питань. Для нашої команди – це одне з пріоритетних напрямків. Відповідна програма затверджена, проте на сьогодні ми говоримо за очищення цих двох річечок, які, за оцінкою фахівців Національного університету водного господарства та природокористування, ці річечки знаходяться у вкрай поганому стані, і якщо сьогодні не розпочати ці роботи, то вже завтра можемо прийти до того, що зробити відновлення водойм у гідропарку та річки Устя буде ще важче, - говорить Світлана Марчук. 

Попередньо на ці роботи планують витратити близько 100 тисяч гривень. Проте про суму фінансування поки говорити рано, адже проект мають оцінити науковці. Для цього залучатимуть фахівців із Національного університету водного господарства та природокористування. 

- Тиннівська та Боярчик – це важливі водні артерії для Рівного. Оскільки вони вже давно не очищались, то ми ініціювали такий проект, плануємо повністю його пройти та наступний рік виконати всю роботу. Ми бачимо, які ці річки занедбані та неохайні. Крім того до нас постійно надходять скарги від жителів навколишніх районів на неприємний запах. Тому маємо зробити від нас залежне. Тим паче, що це не потребуватиме особливо великих коштів. Для цього будуть залучені бюджетні кошти та інших зацікавлених осіб. І я думаю, що вже наступного року побачимо ці річки у зовсім іншому вигляді, - сказав секретар Рівнеради Віктор Шакирзян.

Читайте також