У Рівному хочуть оновити тролейбусний парк: де візьмуть кошти?

Ілюстративне фото

Рівненська влада планує оновити рухомий склад КП "Рівнеелектротранс". Про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк під час засідання виконавчого комітету.

За його словами, щоб придбати нові тролейбуси, можна скористатись програмою від Європейського банку реконструкції та розвитку.

"Нещодавно я мав зустріч із керівництвом Європейського банку реконструкції та розвитку в Києві.  Ми обговорили питання оновлення модульних підстанцій у нашому місті. На це потрібно щонайменше 10 мільйонів гривень. Також потрібно оновити руховий склад КП "Рівнеелектротранс". Керівництво ЄБРР радісно зустріли нас. На карті України є три міста, які взагалі не співпрацювали із міжнародними фінансовими інвестиційними компаніями - це Суми, Чернігів і Рівне. Для того, щоб оновити рухомий склад тролейбусного автопарку, потрібен час. За програмою ЄБРР можна взяти кошти під непогані відсотки та оновити автопарк", - зазначив пан Третяк.

Мер додав, що він кілька разів відвідував КП "Рівнеелектротранс" та відзначив роботу працівників підприємства.

"За рік часу ми зможемо зробити всі необхідні кроки, вийти на тендери і мати оновлення рухомого складу. Тобто ми можемо взяти кілька десятків нових тролейбусів", - повідомив мер Рівного.

Читайте також