У Рівному хочуть підвищити зарплату працівникам театрів та філармонії

Депутати Рівненської обласної ради прийняли рішення підвищити заробітні плати для працівників мистецьких установ Рівного. Дане питання розглянули під час планування бюджету області на 2021 рік.

Володимир Петрів, який є депутатом обласної ради та художнім керівником Рівненського драмтеатру, зазначив, що попри всі заслуги, актори театру отримують мінімальні зарплати.

«Рівненський драматичний театр, який має статус академічного і увійшов в десятку кращих в Україні серед двохсот, за рівнем фінансування займає останню позицію. Ми маємо найменший штатний розпис, - повідомив Володимир Петрів. - якщо говорити про те, наскільки ми є забезпечені... У нас оклади – мінімальна зарплата в більшості членів колективу", - пояснив пан Петрів.

За його словами, актори звільняються з театру та йдуть працювати в інші, де зарплата вища. 

"В сусідніх театрах є надбавка за статус академічності, яка може сягати 100%. Ми маємо надбавку в статусі академічності - 20%... У нашого колективу, в більшості, заробітна плата 7 - 9 тис. грн. Якщо я втрачу цих акторів, ми загубимо цей театр", - додав депутат.

У той же час, Володимир Петрів вніс пропозицію збільшити фінансування не лише для драмтеатру, а для галузі мистецтва в цілому. А, позаяк у проєкті бюджету таких цифр депутати не знайшли, то запропонували перерозподілити кошти і таки збільшили видатки на заробітні плати працівникам мистецький установ.

Загалом рішенням сесії додали понад 2,7 млн.грн.

Читайте також