У Рівному хочуть побудувати "сухий" фонтан

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

У Рівному на Громадський бюджет подали проект "сухого" фонтану на Майдані Музики біля філармонії.

Автор проекту Микола Орешко зазначає, що "сухий" фонтан обладнаний спеціальною решіткою, з-під якої б’ють струмені води, при цьому, сама чаша з водою схована під решітку. Завдяки такій конструкції «сухий» фонтан має кілька суттєвих, очевидних переваг порівняно з класичним фонтаном з чашею:

  • «сухий» фонтан абсолютно безпечний, оскільки все обладнання знаходиться під решіткою. Дитина ніколи не зможе упасти у «сухий» фонтан, люди можуть впритул підійти до фонтану,
  • майданчик для даного фонтану уже викладений з плит із граніту. Струмені води б’ють з 12 струменних форсунок, виготовлених з нержавіючої харчової сталі,
  • сухий фонтан дешевий в обслуговуванні, він не потребує дорогої консервації на зимовий період,
  • окремо слід відзначити систему фільтрації циркулюючої води, що включає в себе сміттєнакопичувальний фільтр попередньої очистки, циркуляційний піщаний фільтр тонкої очистки, автоматичну електронну систему аналізу та хімічної обробки води (постійно проходить дезінфекція та контроль рівня PH).
  • фонтан оснащений електронним автоматичним блоком керування. Його робота забезпечується за допомогою змінної програми на основі DMX-протоколу, що виконує частотне регулювання основної помпи, відкривання електричних клапанів на форсунки та вмикання підсвітки.

Окрім цього, "сухий" фонтан залишає функціональним майданчик, де він розташований.

Бюджет проекту - 910 000 гривень.

Читайте також