У Рівному хочуть ще один фонтан: цього разу - "сухий"

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Микола Орешко подав на Громадський бюджет проект облаштування "сухого" фонтану на Майдані Музики біля скульптури Арфи.

"Сухий" фонтан обладнаний спеціальною решіткою, з-під якої б’ють струмені води, при цьому, сама чаша з водою схована під решітку. Завдяки такій конструкції «сухий» фонтан має кілька суттєвих, очевидних переваг порівняно з класичним фонтаном з чашею. Це, зокрема, майданчик для нього уже викладений з плит із граніту, загальна площа - 12,54 м2. Струмені води б’ють з 12 струменних форсунок, виготовлених з нержавіючої харчової сталі. "Сухий" фонтан дешевий в обслуговуванні, він не потребує дорогої консервації на зимовий період, що допоможе зекономити кошти. 

"У години, коли фонтан працює. майданчик можна використовувати у поєднанні із лазерним, світловим шоу . Облаштування фонтану стане ще одною окрасою Рівного та туристичною локацією і місцем відпочинку Рівнян. Облаштування фонтану значно розширить можливості проводити різноманітні свята на Майдані Музики", - йдеться в описі проекту.

Вартість облаштування "сухого" фонтану, за цим проектом, становить 910 тисяч гривень. 

Невдовзі стартує голосування за проекти Громадського бюджеті. Ті, що наберуть найбільшу кількість голосів, і будуть реалізовані у наступному році. 

Читайте також