У Рівному хочуть змінити фінансування на проекти Муніципальної програми

Під час засідання постійної комісії з питань міського господарства було розглянуте питання "Про внесення змін і доповнень до Муніципальної програми сталого розвитку міста Рівного на 2018 - 2022 роки". Згідно програми, максимальна кількість бюджетних коштів на реалізацію одного проекту становить до 800 тисяч гривень.

Відтак, у редакції пропонується внести такі зміни:

«Фінансування здійснюється в таких співвідношеннях (крім фінансування проектів з капітального ремонту ліфтів, відновлення та встановлення систем протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості та облаштування дитячих майданчиків):

- міський бюджет – 60 % (до 800 тисяч гривень);

- громада, спонсори – 40 % і більше.

Було: міський бюджет - 65%, громада, спонсори - 35%.

Фінансування проектів щодо капітального ремонту, заміни та модернізації ліфтів, відновлення та встановлення систем протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості, а також облаштування дитячих майданчиків здійснюється за таким розподілом витрат:

- міський бюджет – 80 % (до 800 тисяч гривень);

- громада, спонсори – 20 % і більше».

Було: міський бюджет - 85%, громада, спонсори - 15%.

Голова комісії Назарій Поліщук запропонував збільшити фінансування до 900 тисяч гривень.

"Муніципальна програма сталого розвитку - це, на мій погляд, найбільш ефективна програма міська, яка діє в Рівному. Зрозуміло, що з кожним роком все більше бажаючих взяти участь, але далі стає все менше, адже збільшується частка фінансування. Я думаю, це не буде великим навантаженням на бюджет. У мене є пропозиція залишити обсяг фінансування таким, який був, і зробити не до 800 тисяч, а 900 тисяч", - зазначив Назарій Поліщук.

Комісія таку пропозицію підтримала. Нині відповідне рішення мають прийняти на сесії міської ради.

 

Читайте також