У Рівному луганських ковалів навчають дистанційно

 Заняття за професією «Коваль ручного кування» у дистанційному форматі проводить майстер виробничого навчання Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Сергій Торуля. Свої відеоуроки майстер організовує засобами Вайбер зв’язку безпосередньо із навчальної кузні Гощанського навчального відділення РЦПТО ДСЗ.

  • Це новий і особливий досвід комунікації із слухачами, адже ми у режимі онлайн відпрацьовуємо покрокове вивчення ковальської науки. Слухачі не лише опановуватимуть теоретичний, а згодом, і практичний матеріали, але й навчаться, як організувати ковальську майстерню у своєму навчальному закладі.

Цікавою стала й історія пошуку місця для занять ковалів. Кремінський приватний підприємець Геннадій Вакула не лише погодився надати свою кузню для навчання земляків, але й сам долучився до групи. І тепер навчається з майбутніми колегами, як розпалювати горно, готувати вугілля, дрова, добирати професійний інструмент і правильно працювати з ним. Цінним досвідом із слухачами ділитиметься також тамтешній коваль ручного кування. Він стане інструктором на період навчання. Відмінний «сплав» знань кремінського та рівненського професіоналів-ковалів збагатить та загартує нові знання слухачів! Натомість, Сергій Торуля впевнений, що з такою професійною командою (у групі ковалі із досвідом) порозумітися значно легше, отож, результат навчання має бути відмінним!

Слухачі поділилися, що важливу інформацію щодо місця навчання надав їм Кремінський районний центр зайнятості. Вони обрали індивідуальну форму та оплачуватимуть своє навчання самостійно.

ФОП Вакула Г.В., за словами Сергія Торулі, має доволі серйозно облаштоване виробництво, досвідченого кваліфікованого коваля, проте прагнення навчатися не полишає підприємця, і він залюбки інвестує у підвищення своєї кваліфікації.

Навчання триватиме майже 5 місяців. 

Читайте також