У Рівному люди кричали "Ганьба" та блокували рух транспорту (+ФОТО)

Сьогодні на вулиці Відінській у Рівному мешканці одного з будинків влаштували акцію протесту. Люди безперевно рухалися пішохідним переходом, блокуючи рух транспорту.

У такий спосіб мешканці будинку на вулиці Відінській 39Б хотіли привернути увагу міської влади до конфліктної ситуації, яка виникла між їхнім ОСББ та власником технічного приміщення у будинку.

Через те, що чоловік викупив частину будинкового майна, люди не можуть потрапити до водомірного вузла та електрощитової. Додатковою проблемою є те, що у мешканців виникли проблеми з водопостачанням, а новий власник техприміщень готовий пустити туди людей лише за окрему орендну плату.

- Я вже їм неодноразово говорив і надсилав листи: якщо їм потрібні ці приміщення, вони їх можуть орендувати. Основна діяльність нашої компанії - здача в оренду приміщень. Якщо вам так треба ці приміщення - беріть їх в оренду. Ніхто не хоче, щоб його власністю користувалися безоплатно. Хай нададуть документи і підтвердять те, що це їх власність. У мене кожне слово підтверджене документом, - розповів власник технічних приміщень, керівник ТОВ «Компанія управління будинками» Володимир Процюк.

У відповідь на це люди почали скандувати "Ганьба" та звинувачувати чоловіка у брехні. Місцеві кажуть, що не збираються платити за своє неподільне майно, яке по Закону належить всім мешканцям будинку.

- У мене маленька дитина і я боюся, що в будь-яку хвилину можуть вимкнути опалення. Людина каже, що вона є власником приміщень, де знаходиться наша електрощитова та водонасосна. Він нас туди не допускає. Зараз він нам створив проблеми з водою, потім нам варто чекати проблем зі світлом. Він хоче з кожної квартири в районі 300 гривень у місяць. Ми що маємо платити за доступ до нашого майна?, - обурюється мешканка Відінської 39Б Тетяна Ковальчук.

Раніше люди написали колективний лист-звернення до міської влади Рівного з проханям втрутися у цю ситуацію. Якщо проблему не вирішать, мешканці підуть на сесію Рівненської міської ради, а у разі потреби готові звертатися до Кабміну.

Читайте також