У Рівному люди перекриватимуть дорогу, бо не можуть скористатися будинковим майном

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Мешканці будинку на вулиці Відінська, 39Б підготували колективне звернення до міської влади Рівного з проханням врегулювати конфліктну ситуацію, яка виникла між ними та власником приміщень загального користування. Люди бідкаються, що не можуть потрапити до водомірного вузла, бо власник цих приміщень замінив замки.

Голова ОСББ «Відін» Олена Шинкарьова зазначила, що днями мешканці відчули різке зниження тиску води, а на верхніх поверхах вода майже зникла. Жінка додає, що власник технічних приміщень не допустив до водомірного вузла спеціалістів, аби вирішити ситуацію, та повідомив, що це не його проблеми.

– У цих приміщеннях знаходиться все наше обладнання, перенести його неможливо. По Закону це неподільне загальне майно, яке належить всім мешканцям будинку: його не можна не приватизувати, не подарувати. Воно призначене для життєдіяльності будинку, де мешкають 50 сімей: є багато сімей з дітьми, є пенсіонери та інваліди, – пояснює голова ОСББ.

Аби привернути увагу до проблеми, мешканці готуються у неділю, 17 січня, перекрити автомобільну дорогу на вулиці Відінській та безперебійно рухатися по пішохідному переходу.

Ми зв’язалися з власником технічних приміщень, керівником ТОВ «Компанія управління будинками», Володимиром Процюком. Чоловік розповів, що має всі необхідні документи та є законним власником нежитлових приміщень, а ще додав, мовляв, пропонував мешканцям домовитися.

– Хтось спеціально нагнітає конфлікт. Чому я маю надавати своїми приміщеннями безоплатно надавати користуватися? Я бізнесмен. Купив приміщення і хочу, щоб вони приносили гроші. У мене немає мети комусь нашкодити, я готовий домовлятися. Якщо мешканці хочуть користуватися цими приміщеннями, я готовий їх дати їм в оренду. Тільки вони відмовляються підписувати договір оренди, – зазначив Володимир Процюк.

У свою чергу, мешканці наполягають на своєму. Люди не розуміють, як можна було продати технічні приміщення, де знаходиться їхнє обладнання. Кажуть, що у разі відсутності реакції з боку міської влади, будуть звертатися до Кабінету Міністрів України з проханням вирішити ситуацію.

Читайте також