У Рівному мешканці протестували проти будівництва у їхньому дворі (+ФОТО)

У Рівному сьогодні, 6 липня, мешканці кількох багатоквартирних будинків у центрі зібралися біля міської ради. Рівнян обурило рішення депутатів на сесії Рівнеради щодо продажу ділянки у дворі їхніх будинків. Люди звернулись до міського голови з проханням скасувати продаж. Про це повідомляє видання 7 Днів.

Мова йде про землю між будинками на вулиці Соборній 1 та 1а, та Княгині Ольги, 4, 4а та 6. 

Нагадаємо, 2 липня депутати Рівнеради підтримали продаж з аукціону ділянки землі площею 400 кв. м. у дворі багатоповерхівок на вказаних вулицях. 

Наразі на цій ділянці знаходиться майданчик зі сміттєвими контейнерами. Також там прокладена теплотраса, а неподалік розміщено дитячий майданчик. 

"Ми проти цього, – наголосив один з мешканців Дмитро Скворцов. – Там і так невеликий двір, а його хочуть забудувати. Крім того, кілька з довколишніх будинків в аварійному стані. Не знаємо хто хоче купити ту землю".

За чутками, на цьому місці хочуть звести стоматологічну клініку, хоча. за словами місцевих, поруч розташовані чотири великі стоматології. 

"Закон дозволяє мені накласти вето на рішення ради, – зазначив міський голова Рівного Володимир Хомко. – Звісно його можна подолати, якщо дві третини обранців за це проголосують (це має бути щонайменше 28 голосів). За мого головування два чи три рази накладав вето на рішення ради, причому жодне з них не було подолане. Якщо не зможуть зібрати таку кількість голосів, то це рішення про аукціон втратить чинність. Якщо ж подолають вето, то рішення буде чинним і ні, я ні люди вже нічого не зробимо".

Читайте також