У Рівному можуть з`явитися нові зупинки громадського транспорту

У Рівному розглядають можливість облаштування нових зупинок громадського транспорту. 

Зокрема їх можуть облаштувати біля входу до головного корпусу НУВГП, а іншу - навпроти. 

Як розповіли "Рівне Медіа" у міській раді, наразі такі пропозиції перебувають лише на етапі обговорення. 

- Стосовно цього ще ніяких рішень не прийнято. Ведуться дебати. Ще потрібно, щоб архітектура зробила проект. Думаю, що не один. Тоді буде прийматися якесь рішення. За нормами ця зупинка "вписується" там.

Відстань між зупинками там велика. Вона перевершує норми. Але це не основне, щоб робити там зупинку. Головне те, щоб людям було краще діставатися у місця хнього призначення, - каже начальник управління транспорту та зв'язку Василь Сливка. 

Як розповів начальник начальник відділу генплану та розвитку міста управління містобудування та архітектури Рівного Андрій Шевчук, наразі триває етап розробки ескізу можливих варіантів облаштування таких зупинок. 

- Протягом кількох останніх років на комісії з питань безпеки дорожнього руху розглядалось кілька звернень та пропозицій стосовно можливості облаштування зупинки чи зупинок в районі перехресті вулиць Соборної та Героїв поліції та стосовно організації одностороннього руху на вулиці Героїв поліції. На крайньому засіданні було доручено розробити комплексний аналіз можливості облаштування там зупинок.

Наразі ситуація така, що між зупинками "Кооперативний коледж" та "Майдан Незалежності" є відстань близько 950 метрів. Хоча нормативна відстань у центральній частині великих міст - 250-350 метрів. Зважаючи на те, що на перехресті цих вулиць є пролягання двох пішохідних артерій, доцільність облаштування зупинок є. Фізична можливість облаштувати цих зупинок є - у кишені. 

На спуску це зробити легше, а от на підйомі є певні складнощі, бо навантаження на енергетичну тролейбусну інфраструктуру зросте і загалом чи є можливість з існуючою ситуацією облаштувати там зупинку, щоб зупинялись тролейбуси. По-друге, це може бути дороговартісний проект, - каже Андрій Шевчук. 

Чиновники додають, що реалізація проекту може зайняти чимало часу - місяці, або навіть роки. 

Читайте також